Termoglas

Termoglas, också känt som isolerglas, är en viktig komponent för att förbättra energieffektiviteten i byggnader. Termoglas är också känt för sin förmåga att minska ljudinfiltration och förbättra inomhuskomforten.

Termoglas är en typ av isolerglas som består av två eller flera glasrutor med ett luft- eller gasfyllt utrymme emellan. Detta utrymme fungerar som en isolerande barriär mot yttre temperaturer och minskar värmeförlusten genom fönstret och bidrar till att förbättra byggnadens energieffektivitet. Termoglas kan också ha ett tunt lager av metallbeläggning på ena sidan av glaset – ett energiglas, vilket hjälper till att reflektera värme tillbaka in i rummet och minska energiförlusten ytterligare. Denna metallbeläggning kallas för lågemissionsbeläggning (low-e) och hjälper också till att minska solens infraröda strålning som kan göra rummet varmt och obekvämt.

Vad skiljer termoglas från energiglas?

Energiglas är en typ av glas hjälper till att minska värmeförlusten genom fönstret.

Skillnaden mellan energiglas och termoglas är att energiglas är utformat för att minimera energiförlusten genom fönstret genom att använda lågemissionsbeläggning, medan termoglas fokuserar på att isolera byggnaden mot yttre temperaturer och minimera värmeförlusten genom själva glasrutan och det luft- eller gasfyllda utrymmet emellan. Termoglas är en hermetiskt tät isolerruta som med fördel även kan innehålla energiglas så att man uppnår så låga U-värden som möjligt.

Både termoglas och energiglas bidrar till att minska energiförbrukningen och kostnaderna för uppvärmning och kylning i fastigheten, och valet mellan de två beror på vilken typ av fönster som sitter i fastigheten idag och vilken energieffektiviseringsmetod som passar bäst.

Är du osäker på om det är termoglas, isolerglas eller energiglas som matchar dina behov? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Vi svarar gärna på dina frågor!

Vanliga frågor
Samtycke