Vår installation av Grundels Klimatruta är unik på världsmarknaden. På grund av dess unikhet kan vi förstå att det finns en del osäkerhet kring installationen, Klimatrutan och framför allt resultatet. Vi har därför samlat några av alla våra kundrecensioner vi har fått på Google (4,7/5 i snittbetyg) för att du enkelt ska kunna ta del av vad våra tidigare kunder tycker om våra arbete och Grundels Klimatruta.

Vill du veta mer om Grundels Klimatruta kan du läsa mer om Klimatrutan eller kontakta oss.

Jag vill veta mer om Klimatrutan   Kontakta oss

 

 

Tage

Vi har länge planerat att byta fönster (28 st) i vårt hus, men som med mycket annat så halar det och går… För ett par månader sedan blev det dock konkret; lät ett fönsterföretag lämna offert. Dyrt kan man lätt påstå. Det offererade priset var exakt detsamma som vi gav för hela huset 1981 😮

Fick dock tips om Grundels Klimatruta; grundels.se. Offerten från dem var enbart på en fjärdedel av den första offerten. Beställning lades och montage skedde i tisdags och onsdags. Resultatet är häpnadsväckande bra. Trots att det inte är smällkalla vintern, men en blåsig och ruggig söndag märks skillnaden tydligt och jag förstår nu innebörden av att 35% av all inomhusvärme försvinner ut genom fönstren.

En enkel teoretisk kalkyl grundad på Grundels kalkylator:
Reducerad energiförbrukning: 8500 kWh = ca 17 000,- inkl. skatter och avgifter (kan variera beroende på el-avtal).
Kostnad inkl. montering: ca 100 000,-
Om jag istället har dessa 100 000,- på ett bankkonto och får 4% i ränta blir det teoretiska resultatet av investeringen en förtjänst på 13 000,- (17’-4’) = 1083,-/månad. Även en kalkyl med lånade 100 000,- är lätt att räkna hem.

Vi är otroligt nöjda och tackar för det goda resultatet och den smidiga processen 🙏

Det enda vi ångrar är att vi låtit inomhusvärmen försvinna ut genom fönstren under alltför många år.


Sandra

Ville bara tacka för ett mycket fint bemötande av alla inblandade. Ni har varit vänliga, pålitliga och professionella. Med fönstren på plats upplever vi stor skillnad i ljudnivå, vi hör visserligen fortfarande bussen.
(vilket kanske mest visar hur högt den låter när den dundrar förbi) och något enstaka högljutt motorfordon men i övrigt är det knäpptyst! Inget sus från motorvägen och inga höga ljud från förbipasserande människor.
Jag tycker faktiskt att jag sover bättre nu, behöver inte längre använda öronproppar på nätterna vilket är mycket skönt (bara när maken eller sonen sätter i gång och snarkar).


 

Christian och Elisabeth Poulsen

Vi är väldigt nöjda med Grundels. Hela processen från offert till installation har fungerat klanderfritt. Killarna som gjorde jobbet var trevliga och lämnade ett prydligt hem efter sig. Vi är helnöjda! Inget efterarbete, så vi kunde bara luta oss tillbaka och faktiskt fira med ett glas bubbel. 😊

Rött trähus i en grönskande trädgård.


 

Peter Sunmark

Jag är mycket nöjd med ert sätt att jobba. Lättläst och bra information om såväl företaget som era produkter. Tydlig offert och leverans som kom tidigare än vad ni utlovat. Era montörer var korrekta och kunniga och tog hand om skräpet. Det som vi upplever redan nu är ju hur stor skillnad det är på ljud från gatan. Det blev otroligt tyst i huset. Helhetsintrycket är mycket positivt. Det ska bli spännande och se skillnaden i elförbrukning.

 


 

Peter Lindgren

Grundels på platsbyggd isolerruta för energibesparing har uppfyllt våra förväntningar. Kallraset som vi hade i vissa delar av huset har försvunnit! Även om det är svårt att redogöra i siffror så upplever vi att inomhusklimatet är varmare vilket har hjälpt oss att sänka våra energikostnader. Vi rekommenderar varmt att följa vårt exempel att på ett smidigt sätt konvertera 2-glas fönster till mer effektiva 3-glas. På detta sätt bidrar du till ett mer hållbart klimat samtidigt som du gör en god affär genom att inte behöva byta ut alla dina befintliga fönster till nya.

 


 

Gunilla Fyhrlund

Trevligt bemötande under hela processen och duktiga installatörer som gjorde ett professionellt jobb.

 


 

Daniel Sävedalen

Tilläggsfönstren passade vårt hus perfekt då vi vill bevara den gamla stilen av huset istället för att byta ut. Effekten av fönstren är väldigt god, i de rum vi haft kallras är det nu väldigt trevligt att vistas. Det bästa av allt är att det inte syns de smälter in och man tänker inte på dem. Vidare skall montörerna ha beröm de var väldigt duktiga och serviceinriktade.

 


 

Jacob Berndes

Hela processen gick bra. Beställningen i offert stadie kändes proffsig och de var tillmötes gående när jag ville göra ändringar. När de sen kom och installera sa installatörerna själv att deras produkt inte höll den standard den borde. De kunde lika gärna satt upp det och jag hade inte märkt något på länge men istället så bad de om att få återkomma och få nya produkter från fabriken. Två veckor senare var de på plats och fick upp allt på en dag. Det är inte ofta man möter yrekes stolta människor idag, Så eloge till er på Grundels.

Montör installerar Grundels Klimatruta.


 

Göran Danling

Jag är mycket nöjd med allt från första kontakten till uppmätning av fönster samt installation. Mycket trevligt och proffsigt bemötande. Nu återstår bara att se om energibesparingen kommer till vintern men det gör den säkert!

 


 

Sören Sparre

Helt suveränt!
Telefonkontakt, offert, mätning och montering gick mycket smidigt. Vi är nu glada åt att ha dragfritt och mycket tystare vårt gamla hus och ser fram emot lägre energiförbrukning när kylan och höstvindarna återkommer till västkusten. Smart att återvinna 2-glasfönster i bra kondition och skönt att slippa allt efterarbete med fönsterfoder, bleck och salningar. Klimatsmart!

2-glasfönster med med Grundels Klimatruta. 2-glasfönster med med Grundels Klimatruta.


 

Patrik Iwarson

Helt fantastiskt, riktigt hantverk på plats i hemmet, bara titta på och njut av skickliga hantverkare. Hela huset med 12 fönster gjordes på en dag. Efteråt är huset helt befriat från störande utomhusljud, inget kalldrag längre och golven känns varmare. Fönstren ser nya ut inifrån, perfekt matchning mellan färgen på karmen och täcklister. Fönster och dörrar har fått tillbaka stabiliteten igen. Sidoruta vid ytterdörr också treglas nu. Med 19 grader inomhus känns det numera varmt tack vare frånvaro av drag, även listerna mellan karm och fönster utbytta, inget drag där heller (och jag som trodde de var bra). Har redan sett stor effekt på minskad elräkning (har elradiatorer).

Enormt nöjd, för mig kostade det 37000 med rotavdrag. Hade jag köpt nya fönster hade det kostat två eller tre gånger mer. Det enda jag behöver göra nu är att måla på lite vitfärg på utsidan. Dessutom har jag kvar designen på huset som den var tänkt 1972.

Fönster uppgraderat med Grundels Klimatruta.


 

Henrik Burton

Jag letade efter ett prisvärt sätt att energieffektivisera mina tvåglasfönster från 60-talet och hittade Grundels. Med en informativ webbsida, en hjälpsam och engagerad säljare och en tydlig och bra offert valde vi Grundels. Grundels kom hit och mätte upp alla våra fönster på ett professionellt sätt vilket sedan gjorde installationen relativt enkel. Killarna som kom hit och installerade ett tredje glas gjorde detta på mycket proffsigt och med bra kvalitet. Det märktes att de kan sina grejer! Nu ser vi fram emot en lägre elräkning och redan första dagen märkte vi hur mycket tystare det blev från förbipasserande bilar. Mest nöjd är jag med att vi kan återanvända vår gamla fönster som, efter alla år, fortfarande är kärnfriska i stället för att göra stora ingrepp i fasad och fönsterbleck för att byta hela fönsterramen. Ett tips är att prata med deras rådgivare då de har flera bra alternativ till att enbart sätta dit ett extra glas. Kan verkligen rekommendera Grundels till dig som tänker återvinning och energi ekonomi.

 


 

Michael Axelsson

Väldigt trevligt företag att göra med. Blev lovad installation på 3 månader men det gick mycket fortare. Allt har fungerat helt perfekt med proffsig kundsupport, offert, mätning av fönster och montage. Vi märkte på en gång att det blev tystare och att kallras försvann. Tyvärr kan jag inte säga ifall vi fick ner elkostnaderna genom enbart fönstren eftersom vi gjort flera förändringar för att sänka denna. Men med alla förändringar vi gjort så har elförbrukningen nästan halverats och jag är övertygad om att vår nya klimatruta står för en del av detta. Tack för superservice, jag har redan rekommenderat er till en vän som kommer höra av sig om hon inte redan gjort det.

 


 

Magnus Brogren

Jag är supernöjd! Under en lång period hade vi dialog och jag fick hjälp att ta beslut och jag fick bra information och supertrevligt bemötande. Både mätning och montering gick snabbt och smidigt och jag upplever skillnad i inomhusklimatet. Jag kan inte mäta energibesparingar eftersom jag eldar med ved, men det är tystare, inget drag eller kallras och det blev snyggt. Det är klart att det är en stor kostnad, men jag tycker att det känns prisvärt! Alla jag träffat och pratat med på företaget har varit väldigt trevliga!

 


 

Irén Labádi

Min man har letat efter en lösning på energieffektivisera våra 70 tals fönster och få bättre inneklimat utan fönsterbyte. Då hittade han Grundels webbsida som lovade det bästa lösningen. Alla som vi kontaktade med var mycket hjälpsamma och proffsiga. Offerten, mätningen och sedan det utfört arbete gick så bra och smidigt. Resultatet blev jättefint och innerklimatet känns mycket bättre redan nu. Vi är mycket nöjda, stort tack till dem. Vi vill verkligen rekommendera Grundels.

 


 

Tony Janhunen

Bra kommunikation, lite kort framförhållning för att komma och mäta men i övrigt har allt fungerat jättebra. Upplever mindre kallras efter en vecka, få se om även rumstemperaturen höjs framöver (med samma energiförbrukning som tidigare), vilket var vårt huvudsyfte. Estetiskt – en uppgradering för våra 2-glasfönster från 60-talet.

 


 

Thomas T

Mycket nöjd med denna lösning! Gick smidig från offert till montering även om väntetiden var ett antal månader, men begripligt i dessa tider. Glasen syns i praktiken inte från insidan, ljudnivån från gatan är klart lägre men framförallt är inomhusklimatet helt annorlunda! Glasen gjorde 1 grad i innetemperatur och känslan av kallras från mina gamla fönster är i princip helt borta. Bra lösning och prisvärd lösning om fönstren är i vettigt skicka. Byta fönster blir bra mycket dyrare.

 


 

Petra Eriksson

För att få bättre isolering i vårt 60-tals hus bestämde vi oss för att uppgradera våra fönster till treglas. Vi är väldigt nöjda med både resultatet och hur Grundels har hjälpt oss. De är måna om sina kunder och väldigt tillmötesgående. På ett klimatsmart sätt har vi nu fått varmare i huset och samtidigt kunnat behålla husets charmiga fönster.

 


 

Anders Jakobsson

Mycket nöjd med möjligheten att behålla befintliga 2-glas fönster och ändå få modern energiprestanda. Utseendet blev över förväntan, bra och smidigt bemötande från Grundels personal vid uppmätning och montage.

 


 

Ingrid Rudin

Redan under sommaren 2022 talade min man om Grundels fönstersystem, som skulle vara så bra för oss. Jag tvivlade, men han stod på sig och kontaktade firman. Med hjälp av en film på nätet övertygade han mig om nyttan, och vi gjorde en beställning. Under hösten fick vi besök av en man, som mätte upp alla 22 fönster, och drygt en månad senare meddelade Grundels att vår leverans var klar för montering. Två trevliga hantverkare satte upp extrarutorna på insidan av befintliga fönster med hjälp av tunna ramar, som var redan var färdiga från fabrik. De syns knappast, och våra vänner måste nästan ta på dem för att se att de finns. Nu har de suttit under de kallaste månaderna, och jag måste erkänna att vi är nöjda. Dessutom påverkar de elräkningen i rätt riktning. Vi har inte längre något kallras och ljudet från gatan har dämpats väsentligt. Räkningen kom först när allt arbete var avklarat, och kontakterna med Grundels har varit helt och hållet positiva.

 


 

J B

Mycket bra produkt. Bytte till en termoruta och resultatet är kanon, huset är varmt men fönster från 1900-talet har kvar sin charm och utseende. Från början till start var proceduren smidig och installationen gick på en dag trots över 20 fönster. Mycket nöjd kund allt som allt och har rekommenderat företaget till andra som vill förbättra sin gamla hus.

 


 

Carl-Axel Engdahl

Under hösten fick jag den tredje glasrutan monterad i 29 fönster, snabbt snyggt av skickliga och trevliga montörer från Grundels Fönstersystem här i Karlstad. Besparingen av fjärrvärme har varit större än den utlovade vilket jag är nöjd med delvis även på grund av viss liten sänkning av innetemperaturen.


Vill du veta mer?

Har du frågor och funderingar kring Grundels Klimatruta och hur det fungerar är du varmt välkommen att kontakta oss eller läs mer om Klimatrutan.

Kontakta oss   Jag vill veta mer om Klimatrutan