Montering av Grundels klimatruta
Om Grundels

Grundels erbjuder en unik svensk teknik som ett smartare alternativ till fönsterbyte. Med Grundels Klimatruta får du en prisvärd helhetslösning när det gäller energi- och bullerisolering av befintliga fönster. Vi på Grundels har över 30-års erfarenhet och över 650 000 stycken monterade isolerrutor runt om i Sverige. Och vi vill säga att vi kan fönster och fönsterbyte.

Därför är vi ett smartare alternativ till fönsterbyte.

Varje dag ersätts fullt fungerande och vackra äldre fönster mot nya fabrikstillverkade. Ofta helt i onödan anser vi på Grundels. 
Ett gammalt fönster är i många fall tillverkat av starkt kärnvirke av hög kvalité för att hålla i många år, ofta fler år än vad vi tror. Anledningen till fönsterbytet är sällan skicket på fönstret utan att det isolerar dåligt, inte reducerar buller och skapar ett sämre inomhusklimat i form av kallras.  Det är här vi på Grundels kommer in. 
För mer än 30 år sedan insåg vi att det finns ett smartare och mer hållbart alternativ till fönsterbyte. Vi kallar det för Grundels Klimatruta.

Unik svensk teknik.

Vi på Grundels har tagit fram en helt unik teknik som gör det möjligt för oss att uppgradera en- och tvåglasfönster med samma egenskaper som ett nyproducerat treglasfönster. Och vi kan göra det på plats utan påverkan på interiör eller exteriör. Uppgraderingen tar ca 30 min från start till mål och resultatet går knappt att se, men vi garanterar att det känns.

Uppgradera när du kan och byt när du måste.

Grundels erbjuder helentreprenad inom både uppgradering av fönster och fönsterbyte. Vi lever under devisen “uppgradera när du kan och byt när du måste”. Det innebär att vi alltid rekommenderar att se över skickat på dina fönster innan ett fönsterbyte. Om fönstren är i för dåligt skick för att uppgradera kommer vi istället erbjuda ett fönsterbyte med egna montörer och fönster.

Historia

Historiken bakom Grundels.

Grundels startades redan 1982 och var från början ett litet hantverksföretag som utförde måleriarbeten och fönsterrenoveringar på alla möjliga typer av fastigheter.

Dokumentation

Grundels Klimatruta produktblad
Grundels Kostnadskalkyl Villa
Artikel om isolerrutan i DN

Vanliga frågor

Vilket energivärde får mitt fönster efter uppgraderingen med er Klimatruta?
Se svar Stäng

Energivärdet (u-värdet) sänks från ca 2,9 W/m2 °C till 1,3 W/m2 °C. Det ger en energibesparing på ca 20 %.

Hur går det till när ni sätter in Klimatrutan i mina fönster?
Se svar Stäng

Vi bygger isolerrutor på de inre glasen på dina befintliga fönster. Se hur monteringen går till →

Vilka förberedelser behöver vi göra innan ni uppgraderar våra fönster med en Klimatruta?
Se svar Stäng

Ni behöver i princip inte göra någonting, ta bara bort blommor, gardiner och flytta ut soffan lite.

Vad ingår i installationen av Klimatrutan?
Se svar Stäng

Ett fullt färdigt montage – material, montering och moms. Och du får naturligtvis dra ROT-på installationen.