Hållbarhet för kommande generationer

Hållbarhet för kommande generationer är ledstjärnan i vårt arbete. Med vår Klimatruta bidrar vi varje dag till att minska klimatavtrycket genom minskad energiförbrukning och minskat CO2-utsläpp. Vi stödjer cirkulärt byggande med noll deponi.

Varför vi räddar världen med hållbara alternativ

Vår strävan att sänka klimatavtrycket handlar om att säkra en bättre värld för våra barn och kommande generationer. Vi vill att både våra medarbetare och kunder ska känna stolthet över att bidra till en mer hållbar värld. Hållbarhet är integrerat i vår företagsstrategi och omfattar ekonomiska, sociala och ekologiska dimensioner.

Livscykelanalys av Grundels Klimatruta

En livscykelanalys visar att Grundels Klimatruta har lägst miljöpåverkan jämfört med att behålla tvåglasfönster eller byta till treglasfönster. Analysen bedömer global uppvärmningspotential, försurningspotential, övergödningspotential och fossil bränsleanvändning. Klimatrutan minskar den totala miljöpåverkan med cirka 12 % per år och fossil bränsleanvändning med cirka 30 % per år, jämfört med ett byte till ett nytt treglasfönster.

49% mindre total klimatpåverkan

30% minskad fossil bränsleanvändning

70% mindre kostnad än klassiskt fönsterbyte

20% sänkt energianvändning för fastigheten

Ett miljövänligt val som lönar sig

Genom att uppgradera dina fönster med Klimatrutan sänker du energianvändningen med cirka 20%, vilket sparar många kilowattimmar. Klimatrutan är ekonomiskt lönsam med en låg investeringskostnad och ett bra U-värde som minskar energikostnaderna. Den genomsnittliga pay-off-tiden för energibesparingen är mellan 8–13 år, vilket gör det till en klok investering för framtiden.

Grundels hållbarhetsarbete

För oss på Grundels ligger inte bara hållbarheten i vår produkt, utan i allt vi som företag jobbar med i vårt arbete för kommande generationer. I modellen nedan kan du läsa mer om vårt hållbarhetsarbete nu och i framtiden. Klicka på den för att öppna den i ett nytt fönster.

 

Energiberäknaren

Räkna ut hur mycket du och miljön sparar på att isolera fönster med Grundels Klimatruta.

Resultatet är ett genomsnittsvärde och kan variera beroende på vart i Sverige du bor.
Uppskattad fönsteryta
0 kvm

165

kWh
Sparar du på ett år

0

kg co2
Sparas av lägre energianvändning.