Grundels Fönsterrenovering

Gamla fönster är en detalj som ger huset dess charm och karaktär, vilket ofta överträffar nyproducerade 3-glasfönster. Samtidigt har de en tendens till att läcka energi. Lösningen är isolerglas som låter dig bevara de gamla fönstrens utseende samtidigt som de blir energisnåla.

 

Visar resultatet av Grundels fönsterrenovering

Här ser ni tydligt resultatet av Grundels fönsterrenovering.

Förbättra dina gamla fönster genom fönsterrenovering med isolerglas

När du renoverar dina fönster och använder isolerglas i dina befintliga fönsterbågar, behåller du det fina utseendet på fönstren samtidigt som du får lägre energikostnad, mindre buller, minskat kallras och ett behagligare inomhusklimat. På Grundels arbetar vi med gediget fönsterhantverk och underhåll av gamla fönster. När vi renoverar och förbättrar äldre fönster tar vi hänsyn till fastighetens tidstypiska utseende och fönstrens ålder och skick. Så varför välja mellan stil och funktionalitet när du kan få både och? När du renoverar fönster med isolerglas istället för att sätta in nya behåller de sin karaktär samtidigt som du får en hållbar lösning som sparar energi och gör ditt hem ännu mer behagligt.

Unika fönsterrenoveringar med beprövad teknik

Alla fastigheter och fönster är unika och alla renoveringar utförs med beprövade material och modern teknik. I samband med fönsterrenoveringen byter vi även ut tätningslister, byter ut eventuella trasiga beslag och uppgraderar fönstren med isolerglas så att du får friska fönster med bättre energiprestanda. Vi på Grundels kan fönsterrenovering och har över 30 års erfarenhet av att renovera fönster med isolerrutor.

Fördelarna med fönsterrenovering istället för att ersätta dem

LIVSLÄNGDEN
Fönster med bågar och karmar av kvalitetsvirke, enkla glasrutor i bågarna och
linoljebaserad färg och kitt håller i hundratals år med regelbundet underhåll.

EKONOMIN
Renovering och energieffektivisering av befintliga fönster är lönsamt på kort och lång sikt.

MILJÖN
Renovering, energiförbättring och långsiktigt underhåll av äldre träfönster innebär minsta möjliga resursförbrukning, minsta möjliga användning av miljöfarliga material och minsta möjliga utsläpp av växthusgaser. Det är ett mer miljövänligt alternativ och bidrar till hållbarhet. Energieffektiviserar man dessutom fönstren med Grundels Klimatruta, vilket man gör med noll deponi och man spar viktiga kWh genom att U-värdet förbättras.

KULTURHISTORIEN
I äldre eller historiska byggnader kan fönstren ha ett stort historiskt eller kulturellt värde. Genom att renovera fönstren bevarar du en del av byggnadens historia och bidrar till att bevara dess ursprungliga karaktär.

INOMHUSKLIMATET
Om ni samtidigt uppgraderar fönstren till energieffektiva 3-glasfönster med Grundels Klimatruta elimineras kallraset från fönstren och ni får en tystare och skönare inomhuskomfort.

 

Läs mer om Grundels Klimatruta

Så går en fönsterrenovering till hos oss på Grundels

Referens
Fönstren på fina Wirsbo Herrgård behövde rustas upp. Genom att renovera 299 st fönster och omvandla dem till energieffektiva 3-glas så kan hotellgästerna få en behagligare vistelse utan kallras från fönstren.
Referens
På denna mycket fina fastighet vid Kungsträdgården i Stockholm genomfördes en fönsterrenovering som gav fönstren nytt liv. Fönstren är av kärnvirke och väl värda att bevara och ta hand om, och det var precis vad vi gjorde.