BRF Östra Skolan

När BRF Östra Skolan skulle renovera sina handblåsta fönster var det viktigt att bibehålla estetiken samtidigt som föreningen ville få till en både energisnål och bullerdämpande lösning. Med varsam renovering förvaltade Grundels det anrika för framtida generationer.

– Vi har oerhört vackra fönster, men samtidigt väldigt tunna glas så ibland kändes det som att blåsten gick rakt igenom. Fastigheten ligger centralt vid huvudgatan och det blir lätt livat, berättar Tomas Wetterberg, ordförande i BRF Östra Skolan Hallsberg.

Skolan byggdes för bygdens barn i slutet av 1800-talet och Tomas själv har bott i fastigheten sedan HSB färdigställde lägenheterna 2006. Efter att ha sökt en partner för renoveringen fastnade föreningen för Grundels, som direkt inspekterade de gamla fönstren och såg att de inte behövde bytas. Istället blev lösningen Grundels platsbyggda isolerruta som både sparar energi, ljudisolerar och förbättrar inomhusklimatet. Just hållbarhetstänket var något bostadsrättsföreningen uppskattade.

Vi valde Grundels för deras långa erfarenhet, engagemang och smarta lösning. Bemötandet är så värdefullt, inte minst för oss små bostadsrättsföreningar, säger Tomas Wetterberg.

Han berättar om Grundels snabba och enkla montering. Nu när hans lägenhet är klar märker han av den förbättrade värmen och framför allt en stor skillnad i bullernivå. Tidigare behövde han proppar i öronen för att sova, men det behöver han inte längre.

– Det är flera i huset som sagt samma sak och kommenterat hur fint det blev. Våra fönster är speciella och Grundels har haft en känsla för huset redan från start vilket jag uppskattar oerhört mycket.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna mig.