BRF Dammen i Gävle

524 st uppgraderade fönster i ett flerfamiljshus i Norrtull i centrala Gävle. Området beskrivs som lugnt och trivsamt men ändå livfullt med både konserthus och stadsträdgård runt knuten. Här hittar vi Mats Holm, ordförande i föreningen brf Dammen sedan fem år tillbaka.

Det tidstypiska hemmet

Huset som Mats bor i är byggt 1952 i funkisstil och består av 64 lägenheter fördelat på fyra våningar. Ett år efter att Mats bosatte sig i huset tog han på sig uppdraget att bli ordförande i husets bostadsrättsförening Dammen. Något som de boende upplever som störande är bullret som letar sig in till lägenheterna från den närliggande trafikerade genomfartsleden.

Sänkta uppvärmingskostnader

Med hjälp av Grundels upprättades en plan för hur man skulle kunna stänga ute gatans buller, dessutom ville man sänka fastighetens uppvärmningskostnader. Och få ett bättre inomhusklimat med mindre kallras. Valet föll på att montera Grundels klimatruta på husets alla fönster. Vår platsbyggda isolerruta omvandlar fönstren från befintliga 2-glasfönster till energieffektiva 3-glasfönster med ett snabbt, smidigt och snyggt montage.

Mats berättar att både han själv och alla boende är väldigt nöjda med resultatet efter uppgraderingen av fönstren.

– Montörerna var professionella, lyhörda för önskemål och de uförde ett lysande jobb med våra fönster!

Tack vare klimatrutan slipper alla de boende i huset i Gävle äntligen störas av bruset utifrån, en fantastisk förbättring av ljudnivån! Grundels beräknar också att de 524 uppgraderade fönstren kommer spara fastigheten hela 99 746 kWh/år.

 

Kund: BRF Dammen

Var: Byggmästargatan 4, Gävle

Vad: 524st Grundels Klimatrutor

När: 2021

Energibesparing / (kWh/år): 99 746 kWh/år

Fönster före montage

Fönster med Grundels Klimatruta monterad

Vill du veta mer?
Kontakta gärna mig.