2-glasfönster

Äldre byggnader har ofta charmiga men ineffektiva 2-glasfönster, vilket kan resultera i både kallras och strålningsdrag vilket försämrar inomhusklimatet. För att förbättra isoleringen och bevara det estetiska värdet hos äldre fönster, är övergången till moderna 3-glasfönster ett smart steg.

Genom att isolera 2-glasfönster till 3-glasfönster får du inte bara bättre värmeisolering utan även en förbättring av bullerisoleringen, vilket resulterar i en mer bekväm och fridfull miljö inomhus. De extra glaslager som utgör 3-glasfönster hjälper till att minimera värmetransmissionen genom fönstren, vilket gör det lättare att bibehålla en jämnare inomhustemperatur och minska behovet av uppvärmning och kylning.

Dessutom är moderna 3-glasfönster utformade för att vara hållbara och långlivade, vilket minskar behovet av frekvent underhåll och reparationer. Detta innebär inte bara en ekonomisk besparing på lång sikt utan också en minskad miljöpåverkan genom att minska energiförbrukningen.

Så om du bor i en äldre byggnad och vill förbättra både komforten och energieffektiviteten, är övergången till 3-glasfönster en investering som inte bara bevarar charmen hos ditt hem utan också gör det mer behagligt och hållbart att bo i.

Investera smart, isolera fönster från 2-glas till effektiva 3-glas med renovering

Genom att investera i en fönsterrenovering med isolerglas kan du förvandla dina 2-glasfönster till effektiva 3-glasalternativ. Detta innebär att du behåller husets ursprungliga utseende medan du förbättrar dess energieffektivitet.

När alla 2-glasfönster har renoverats till 3-glasfönster kan du förvänta dig att spara upp till 20 % energi, medan kostnaden för denna förvandling endast är cirka 25 % av vad det skulle kosta att byta ut fönstren helt. Dessutom minskar bullret i fastigheten avsevärt, vilket bidrar till en lugnare och mer bekväm boendemiljö.

Förutom de ekonomiska och komfortmässiga fördelarna kan denna typ av renovering också öka värdet på din fastighet avsevärt, ofta med en betydande vinst jämfört med den initiala investeringen. Att isolera 2-glasfönster är med andra ord en investering som lönar sig på flera sätt.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna mig.