2-glasfönster

I äldre byggnader sitter det ofta 2-glasfönster med dålig värmeisoleringsförmåga. Vanliga 2-glasfönster genererar både kallras och strålningsdrag vilket leder till sämre inomhusklimat än med 3-glasfönster.

Äldre hus har ofta vackrare fönster än nya hus men det finns en smidig lösning för att behålla charmen med de äldre fönstren, samtidigt som du kan få bättre isolering av värme och buller.

Moderna 3-glasfönster består av tre lager med fönsterglas som leder till bättre isolering av både värme och kyla.

​​​Lösningen

Lösningen är att genomföra en fönsterrenovering med isolerglas och på så sätt förvandla dina 2-glasfönster till 3-glasfönster. Detta innebär du slipper byta ut dina 2-glasfönster mot nya 3-glasfönster och behåller på så sätt husets utseende intakt.

När samtliga 2-glasfönster i din fastighet renoverats till 3-glasfönster så kommer du spara cirka 20 % energi och denna förvandling kostar endast ca 25% jämfört med att byta till nya fönster. Dessutom blir det betydligt tystare då du halverar bullret i fastigheten, tack vare de nya isolerglasen. Ytterligare ett plus är att det höjer värdet på din fastighet, inte sällan dubbelt upp mot investeringen.

Vill du veta mer?
Kontakta gärna mig.