Villaägare

Kund


Ulla-Britt Nilsson
Villaägare
Ulla-Britt Nilsson bor i en 60-talsvilla i Karlstad. Villans fönster började bli gamla och problem som kallras och kondens mellan rutorna var ett faktum. Ulla-Britt var övertygad om att ett fönsterbyte var enda möjliga lösningen.

Det var på sin dagliga morgonpromenad med hunden som hon av en slump fick syn på en av Grundels servicebilar. På bilen stod uppmaningen att byta från 2- till 3-glasfönster. Ulla-Britt blev nyfiken och bestämde sig för att ta kontakt med Grundels Fönstersystem för att undersöka om metoden med isolerglas kunde vara en lösning för henne.

"När jag fick offerten från Grundels insåg jag att det var mycket billigare än att byta fönster på ett traditionellt sätt, därför valde vi att sätta in isolerglas", berättar Ulla-Britt.

Grundels anlitades för att tilläggsisolera villans samtliga fönster.

"Jag måste erkänna att vi var lite oroliga då detta var mitt under julveckan och det var kallt ute och julstöket var i full gång. Vi ville ju inte ha massa provisoriska fönster eller hantverkare som stökade ned. Det visade sig dock att min oro var helt obefogad. Grundels tilläggsisolerade alla fönster i hela huset på bara en dag! De var otroligt duktiga hantverkare och hela processen gick väldigt smidigt."

Målet var att minska draget i huset och få bort kondensen mellan rutorna, något som uppnåddes med ett perfekt resultat. Men den största skillnaden är att det blivit mycket tystare i huset. Nu hörs knappt bullret från trafiken vilket är en överraskande positiv effekt.

"Numera rekommenderar jag Grundels Fönstersystem till alla! Varför slänga ut en massa pengar på att byta fönster när det är så enkelt att sätta in isolerglas? Vi sparade pengar och kunde dessutom utnyttja ROT-avdraget."

– Resultatet blev mycket bra, mina gamla fina fönster kunde bevaras, man ser faktiskt inte att vi gjort något med dem!