Kund


Katrineholms Fastighets AB
Anders B Nilsson
Projekt och byggledare
"Vi på kommunen bestämde oss för att göra en storsatsning för att spara energi - och pengar" berättar Anders. Som ett led i detta har de bland annat valt att tilläggsisolera samtliga fönster på alla skolor och dagis i Katrineholm.

Totalt rör det sig om 13 770 luft, vilket är det samma som rutor. Inför ett så stort projekt poängterar Anders att det är viktigt med information. "Vi bommade lite grann med det i början, men nu flyter det på bra. Vi har lärt oss att man måste informera all personal som blir berörd, inte bara vaktmästaren."

Med tanke på projektets omfattning erkänner Anders att han var lite orolig innan arbetet startade. "Men nu när tilläggsisoleringen är i full gång är jag jättenöjd. Grundels är lätta att ha och göra med, allt fungerar bra, utan minsta bekymmer. Killarna som är ute och jobbar är skickliga och kunniga yrkesmän."

Anders tycker att det är skönt att ett så stort projekt faktiskt rullar på av sig självt. "Det är oerhört smidigt med isolerglaset. Grundels tar bort den gamla innerrutan och sätter in två nya, direkt på plats. Det är helt, rent och fräscht efter bytet, rummen går att använda direkt efteråt. Det är verkligen en bra affärsidé Grundels har" tycker Anders.

Anders berättar att Katrineholms kommun har fått 30 % i statsbidrag. "Det var avgörande för att fatta beslutet om att tilläggsisolera." Kommunen räknar med att investeringen har betalat sig inom 8-12 år. "Alla skattekronor är viktiga" betonar Anders. "Det här borde vara intressant för alla kommuner, eftersom det spar både energi och pengar."

Katrineholms kommun

Kund


Nyhemsskolan
Marie Lindberg
Administratör/receptionist
Arbetet med tlläggsisolering på Nyhemsskolan i Katrineholms kommun har pågått i en månad. Marie Lindberg är administratör/receptionist på skolan. "Det flyter verkligen på bra med tanke på arbetets omfattning" säger Marie. "Det har inträffat några få incidenter, schemakrockar". På Nyhemsskolan går det 471 elever, från förskolan till årskurs 9.

"Innan projektet startade kände jag en oro över att det skulle stå glasrutor och annat material i korridorerna samtidigt som skolan är igång. Men det har gått jättebra, inga problem alls" berättar Marie. "Killarna från Grundels jobbar snabbt och effektivt. Elever, lärare och annan personal på skolan märker knappt av dem."
​​​​​​​
Inom ett par veckor är samtliga fönster på skolan tilläggsisolerade. "Fördelen är att det blir tystare och behagligare ljud i klassrummen. Och det märks redan att det är varmare och skönare där det är färdigt. Inomhusmiljön känns mycket behagligare nu" tycker Marie.