Brf Magelungen

Kund


Bostadsrättsföreningen Magelungen
Sune Pettersson
​​​​​​​Ordförande
Bostadsrättsföreningen Magelungen i Bandhagen i Stockholm är en av HSB:s större föreningar med 500 lägenheter i sina fastigheter. I flera av dessa lägenheter var buller från förbipasserande bussar och pendeltåg ett stort problem innan föreningen fick hjälp av Grundels.

”Vi var på jakt efter en metod som kunde minska våra bullerproblem och fastnade ganska snabbt för Grundels metod där man sätter in ett extra isolerglas. Deras metod skulle innebära minst bekymmer för våra medlemmar samtidigt som det skulle vara mest lönsamt för oss eftersom våra fönster redan hade bra karmar”, säger föreningens ordförande Sune Pettersson.

Sune berättar också att man utöver isolerglasets bullerdämpande egenskaper såg ytterligare en fördel. ”Vi såg att isolerglaset kunde ha ytterligare en förtjänst, nämligen att minska vår energikostnad.”
När Grundels nu genomfört sitt arbete hos Brf Magelungen har totalt 3 218 isolerrutor installerats i föreningens fastigheter. Sune berättar att man märker en tydlig förbättring både vad gäller buller och energikostnad.

”Bullerproblemen har minskat avsevärt. Men även när det gäller värmen märker vi en klar förbättring. Vi har en betydligt lägre energiåtgång idag än innan vi satte in Grundels isolerrutor, så vi är absolut nöjda med Grundels metod”, säger Sune.