Våra referenser

För oss är det väldigt viktigt att du som kund blir helnöjd med vår produkt och det arbete vi utför. Därför är våra isolerglas P-märkta och när vi genomför våra projekt kan ni använda lokalerna som vanligt.

Nedan kan du läsa om några av våra nöjda kunder och vilka fördelar de ser med vårt arbete och våra isolerglas.


Vasakronan

Torbjörn Backlund, Fastighetsförvaltare

På Skeppsbron 38 i Stockholm ligger en historisk byggnad från slutet av 1700-talet. Under våren 2014 avslutatade Grundels arbetet med att installera drygt 1 000 isolerglas.
”Isolerglasen syns inte alls och det är extra viktigt i den här typen av fastighet, säger Torbjörn Backlund, förvaltare på Vasakronan.

Torbjörn berättar att eftersom han arbetat med Grundels tidigare kände han sig trygg med att lösningen skulle bli toppen och även Länsstyrelsen och antikvarien var väldigt positiva över resultatet.
”De var imponerade över Grundels lösning, säger Torbjörn Backlund.
Läs hela artikeln


Platzer Fastigheter AB

Henrik Nordqvist, Teknisk förvaltare

Henrik Nordqvist,teknisk förvaltare, berättar om kontakten med Grundels Fönstersystem”När man är en så stor fastighetsägare som Platzer Fastigheter så finns givetvis ett stort antal fönster som behöver kärlek, vård och omsorg varje år”, säger Henrik och berättar att denna kärlek vanligtvis uttrycker sig i form av regelbunden skötsel som skrapning och målning, eller hela fönsterbyten.

Men när Grundels ringde och bokade in ett möte där de presenterade sin affärsidé fanns plötsligt ett nytt alternativ. ”Grundels och deras presentation av sin isolerruta gjorde gott intryck på oss och vi föll för idén att slippa genomföra krångliga fönsterbyten. Vi bestämde oss för att testa deras isolerglas på två av våra fastigheter.”
Läs hela artikeln


Akademiska Hus Syd

Lennart Persson berättar om samarbetet med Grundels FönstersystemLennart Persson, Fastighetsförvaltare

När Akademiska Hus Syd skulle rusta upp några av sina fastigheter trodde man först att byte av fönster skulle vara det enda raka. Fastigheten som skulle rustas upp hade tidigare tilläggsisolerats utan att uppnå några goda resultat. ”Vi hade planerat att byta fönster, men eftersom byggnaden har ett kulturhistoriskt värde kan vi inte göra hur stora förändringar som helst”, berättar Lennart.

”Folk i organisationen kände till Grundels och deras isolerruta så vi tänkte att det kanske kunde vara en smidigare lösning. Att låta Grundels sätta in sin isolerruta på plats är både enklare och snabbare än att behöva byta hela fönstren med allt extraarbete det medför.”
Läs hela artikeln


Katrineholms kommun

Anders Nilsson på KFAB berättar om samarbetet med Grundels FönstersystemAnders B Nilsson, projekt och byggledare på Katrineholms Fastighets AB

"Vi på kommunen bestämde oss för att göra en storsatsning för att spara energi - och pengar" berättar Anders. Som ett led i detta har de bland annat valt att tilläggsisolera samtliga fönster på alla skolor och dagis i Katrineholm.Totalt rör det sig om 13 770 luft, vilket är det samma som rutor.

Med tanke på projektets omfattning erkänner Anders att han var lite orolig innan arbetet startade. "Men nu när tilläggsisoleringen är i full gång är jag jättenöjd. Grundels är lätta att ha och göra med, allt fungerar bra, utan minsta bekymmer. Killarna som är ute och jobbar är skickliga och kunniga yrkesmän."
Läs hela artikeln


Wallenstam fastigheter

Sebastian Brandt, projektledare

- Vi resonerade kring vad man får för pengarna. Det är en ganska stor investering att byta fönster och vi valde därför att se vad det fanns för varianter. Grundels tillverkar ett aluminiumfönster med isolerglas på plats och det upplevs som nytt eftersom det blir ett aluminiumfönster med två plus en-glas, konstaterar Sebastian Brandt. Det var en bra lösning och kostnaden blir dessutom hälften mot ett fönsterbyte.

Läs hela artikeln


Lundbergs AB

Peter Lundgren berättar om samarbetet med Grundels FönstersystemPeter Lundgren, förvaltare för fastigheten Karlsvik i Karlstad

Det är verkligen speciellt med en sån här gammal fastighet som Karlsvik, säger Peter Lundgren, fastighetsförvaltare på Lundbergs. Fönstren har en sådan oerhörd betydelse för hela karaktären. Dessutom är huset placerat vid en stor trafikled och precis vid järnvägen. Grundels var den enda entreprenören som kunde hjälpa oss att åtgärda buller och förbättra inomhusmiljön samtidigt som vi kunde ha kvar våra fina fönster!

Processen var lång för Lundbergs innan de bestämde sig för hur de skulle hantera fönstren i fastigheten Karlsvik i centrala Karlstad. Fönstren var i stort behov av underhåll och fastighetens läge med mycket buller i omgivningen var störande för hyresgästerna. Vi tog in en mängd förslag från olika företag som erbjöd olika lösningar på våra problem, säger Peter Lundgren. Det som gjorde att valet föll på Grundels var framförallt deras engagemang och deras smidiga lösning!

Läs hela artikeln


Bostadsrättsföreningen Domartornet

Lennart Sjöberg, Ordförande Brf Domartornet

Bostadsrättsföreningen Domartornet i Mölndal består av hus byggda 1966 men med en förening som är betydligt yngre. Den bildades 2007 och består av 174 bostäder varav 49 är hyresrätter, berättar ordföranden Lennart Sjöberg.

Jag fick åtta miljoner skäl till att förorda Grundels. Så mycket pengar sparar vi nämligen på att inte byta fönstren helt och nu får vi nästan motsvarande prestanda, Säger föreningens ordförande Lennart Sjöberg

Läs hela artikeln


Bostadsrättsföreningen Magelungen

Sune Pettersson, Ordförande

Bostadsrättsföreningen Magelungen i Bandhagen i Stockholm är en av HSB:s större föreningar med 500 lägenheter i sina fastigheter. I flera av dessa lägenheter var buller från förbipasserande bussar och pendeltåg ett stort problem innan föreningen fick hjälp av Grundels.

”Vi var på jakt efter en metod som kunde minska våra bullerproblem och fastnade ganska snabbt för Grundels metod där man sätter in ett extra isolerglas. Deras metod skulle innebära minst bekymmer för våra medlemmar samtidigt som det skulle vara mest lönsamt för oss eftersom våra fönster redan hade bra karmar”, säger föreningens ordförande Sune Pettersson.

Läs hela artikeln


Cedås Akustik AB 

Andreas Cedås, Akustikkonsult                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Cedås Akustik hjälper myndigheter och andra organisationer med ljud- och bullermätningar. Under projektering arbetar de nära arkitekt, konstruktör och VVS-ansvarig för att kunna ta ansvar för hela ljudmiljön. 

Andreas Cedås kom i kontakt med Grundels Fönstersystem när de hjälpte en av sina kunder med ett byggprojekt på Östra hamngatan i Göteborg.

"Vi fanns på plats som akustikkonsulter i samband med att gamla kontorslokaler skulle byggas om till bostäder och dessa behövde bättre ljudisolering mot den kraftigt trafikerade gatan utanför", berättar Andreas.

Läs hela artikeln


Christo Fastigheter

Johan Johansson, Christo FastigheterJohan Johansson, Fastighetsförvaltare

Christo Fastigheter är ett företag som äger och förvaltar egna fastigheter i Mariestad, Skövde, Lidköping, Falköping och Tidaholm. De förädlar och anpassar lokaler och bostäder för sina hyresgäster.

"Vi kom i kontakt med Grundels Fönstersystem genom ett referensjobb de gjort. Vi blev nyfikna på deras produkt då lösningen verkade smidig. Vi hade ursprungligen tänkt byta ut fönstren men detta skulle innebära merarbete som till exempel en fasadrenovering", säger Johan Johansson.

Läs hela artikeln


Grums Pastorat

Christer Skog, Grums PastoratChrister Skog, Kyrkogårdsföreståndare

Karlstads stift, där Grums pastorat ingår, gjorde för tre år sedan en energiinventering tillsammans med en extern konsult. Konsulten föreslog en åtgärdsplan i flera steg. Ett av stegen var att med Grundels metod göra om fönstren från till 2- till 3-glasfönster.

"Församlingshemmet är från 1860-talet och att byta fönster var aldrig ett alternativ. Så denna lösning när vi kunde bevara befintliga fönster passade oss utmärkt", säger Christer.

Läs hela artikeln


Copyright © 2019 Grundels